Leiri- ja kurssipalvelut

Leirien tarkoitus ja toteuttamistapaTarkoitus on kiinnittää yksilöä positiiviseen ryhmäprosessiin. Yhteisöllisyys toimii myös mallintajana, jonka avulla voi opetella uusia taitoja.

Ryhmän ohjauksella mahdollistetaan erilaisten ihmisten kohtaaminen ja ollaan tukena leirin aikana. Leiri on ryhmän tarpeiden mukaan laadittu kokonaisuus, johon vaikuttavat ja toteuttavat leirille osallistuvat ryhmän jäsenet. Toiminnallisuus, yhdessä tekeminen ja vaikuttaminen ovat tärkeimpiä asioita, joihin kiinnitämme huomiota.

Sisällytämme yleensä leiriä ennen 2-3 tutustumiseen ja sitouttamiseen liittyvää tapaamista. Leirin jälkeen tapaamme kerran, jolloin voidaan vaihtaa kuulumisia ja seurata muutoksia leirin jälkeen.

Prosessi osana leiriä

Prosessileirit toimivat sisällöllisesti ryhmäterapeuttisella viitekehyksellä. Haemme ryhmää, jolla on yhdistäviä tekijöitä, jotta ryhmä toimisi vertaistuella. Näin mahdollistetaan myös prosessin jatkuminen leirin jälkeen. Ryhmät, jotka hyötyvät leireistä ovat esimerkiksi: Jälkihuollon piirissä olevat joilla ei ole lähiverkostoa, erityisnuoret (mm. neuropsykiatriset oireet),
vammaiset (liikuntarajoitteiset vaativat avustajan), perheet ja esimerkiksi psyykkisesti sairaat (voimakas psyykkinen oireilu tuo rajoitteita ryhmätyöskentelylle).

Facebookissa

Linkedinissä

View Kriso Team's profile on LinkedIn